Winsum wil kinderen en ouderen onder één dak

De plannen voor het onder één dak brengen van zorg en onderwijs zijn dinsdag gepresenteerd. ,,Mensen van alle generaties, hun familie, vrijwilligers en onderwijs- en zorgprofessionals kunnen elkaar helpen, samenwerken en versterken’’, meldt de gemeente Winsum.

Eerder al gaven cbs De Piramiden, obs Tiggeldobbe en obs De 9 Wieken aan dat ze willen samenwerken in een Brede School. Verpleeghuis De Twaalf Hoven wil voor 2019 het oude pand vervangen.

De gemeente Winsum stelt dat de voorgenomen combinatie van zorg en onderwijs nog niet eerder is gemaakt in Nederland. ,,De kwetsbare ouderen van De Twaalf Hoven krijgen een plek voor inloop, dagopvang, verpleeghuiszorg en revalidatie. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen er spelen en leren. Ook andere (kind)voorzieningen kunnen gebruik gaan maken het gebouw.’’

Volgens de gemeente kan door de integratie een heel bijzondere, levendige plek in het dorp ontstaan. De schoolbesturen en het bestuur van De Twaalf Hoven gaan de komende maanden verder praten. Burgemeester en wethouders van Winsum gaan op hun beurt de raad vragen geld beschikbaar te stellen. Bedoeling is om nog voor de zomervakantie de knoop door te hakken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu