Winterwelvaart in Groningen gaat in aangepaste vorm door; klippers, aken, schoeners en tjalken wel bekijken maar niet betreden

Winterwelvaart gaat in sterk aangepaste vorm door.

Het evenement voor varend erfgoed Winterwelvaart in Groningen gaat ondanks de coronamaatregelen wel door, zij het in sterk aangepaste vorm.

Het definitieve programma is nog afhankelijk van de maatregelen die door de landelijke en gemeentelijke overhedenafgekondigd worden. Winterwelvaart bestaat deze winter uit een kleine twintig feeëriek uitgelichte historische schepen. Het evenement vindt plaats van 18 tot en met 20 december.

Schepen niet betreden

De schepen zijn in verband met corona niet of nauwelijks te betreden. Vanwege de onzekere situatie rond corona heeft de organisatie van WinterWelVaart besloten het evenement dit jaar in een sterk aangepaste vorm door te laten gaan. Het voortbestaan van de Nederlandse chartervloot staat op het spel, door een grotendeels verloren seizoen dreigt een groot aantal schepen naar de sloop te gaan.

Grote publieksactiviteiten rondom Winterwelvaart worden onwenselijk geacht. De organisatie zinspeelt op alternatieven zoals een  luisterroute langs veertig monumenten aan het Hoge en Lage der A en de maritieme geschiedenis. Ook is er een live talkshow met verschillende gasten aan de Kleine der A. De programma’s zijn ook live en online te volgen.

Zoutkamp en Sappemeer

Het Visserijmuseum in Zoutkamp en Historische Scheepswerf Wolthuis zijn de medeorganisatoren van WinterWelVaart in de provincie. In overleg met deze instellingen en de veiligheidsregio’s worden hier ook aangepaste programma’s ontwikkeld.

Nieuws

Meest gelezen

menu