Woede in raad Stadskanaal na motie van treurnis om één ton: gentlemans agreement gebroken, coalitie is alle vertrouwen kwijt in oppositie

De Stadskanaalster wethouder Goziena Brongers (CDA) heeft een motie van treurnis aan de broek gekregen vanwege een overschrijding van één ton op de grondsanering van een brandlocatie in Musselkanaal. De oppositie heeft daarmee mogelijk zijn eigen glazen ingegooid voor een toekomstige samenwerking met de huidige coalitiepartijen, die ronduit woest waren.

Wethouder Goziena Brongers (CDA). Maandag kreeg zij een motie van Treurnis aan de broek. Dat zette de verhoudingen in de gemeenteraad op scherp.

Wethouder Goziena Brongers (CDA). Maandag kreeg zij een motie van Treurnis aan de broek. Dat zette de verhoudingen in de gemeenteraad op scherp. Foto: Archief Harry Tielman

Een motie van treurnis is een zwaar middel die een gemeenteraad kan inzetten om aan te geven dat ze diep teleurgesteld zijn in het handelen van een wethouder. Wordt de motie aangenomen dan mag de wethouder nog wel blijven zitten.

Nieuws

Meest gelezen

menu