Woldendorper die Pechtold bedreigde moet cel in

Foto: Archief DvhN/Evert-Jan Daniëls

De 51-jarige man uit Woldendorp die via Facebook D66-fractieleider Alexander Pechtold met de dood heeft bedreigd, moet een week de gevangenis in.

De man is door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 weken waarvan 3 weken voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaren. Eerder was de man door de politierechter nog vrijgesproken. Het openbaar had ook een geldboete geëist aar die is niet opgelegd.

De Woldendorper had in september 2015 een afbeelding van een vuurwapen met de tekst ‘Pechtold je moet n kopschot hebben’ gepost.

Eerder dit jaar is de man door de rechtbank Noord-Nederland vrijgesproken, omdat er volgens de politierechter geen sprake was van een bedreiging dat bij Pechtold de redelijke vrees kon ontstaan dat hij het leven zou kunnen verliezen.

Het hof oordeelt anders. De afbeelding van een vuurwapen in combinatie met de gekozen bewoordingen, kunnen wel degelijk een redelijke vrees doen ontstaan.

De Woldendorper is eerder voor bedreigingen veroordeeld. Pechtold heeft verklaard dat

de bedreiging op hem en zijn naasten veel indruk heeft gemaakt. Het gerechtshof vindt verder dat een politicus zijn publieke taak moet kunnen uitoefenen zonder dat hij aan bedreigingen wordt blootgesteld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu