Wolkentheater voor vluchtelingenkinderen

Het Wolkentheater tovert een lach op elk kindergezicht. foto wolkentheater

Het rondreizende openluchtcircus Wolkentheater speelt 24 juli voor vluchtelingenkinderen van de asielzoekerscentra in Delfzijl en Oude Pekela.

Het Wolkentheater speelt al 25 jaar voor vluchtelingenkinderen en omwonenden van azc’s. Gecommuniceerd wordt met gebaren, bewegingen en muziek, waardoor de voorstelling voor kinderen en volwassenen uit alle windstreken begrijpelijk is. Deze zomer wordt de honderdduizendste bezoeker verwacht. Het Wolkentheater wil kinderen met een veelbewogen en vaak traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag halen en weer een lachend kind laten zijn.

De oprichter van Wolkentheater is Adrijan Siniša Rakić, zelf vluchteling uit voormalig Joegoslavië. Hij stelde in 1992 vast dat de sober ingerichte Nederlandse azc‘s wel wat aandacht en positiviteit konden gebruiken.

Rakić wijdt zijn leven aan het helpen van vluchtelingenkinderen door ze via theater kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur en gewoontes. Het gezelschap bestaat uit professionele theaterdocenten, acteurs, poppenspelers, clowns en musici.

Op 24 juli begint de voorstelling in Delfzijl om 11.00 uur, die in Oude Pekela om 16.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu