Woningcorporatie Wold & Waard gaat krapte op woningmarkt te lijf en plaatst vijf kleine woningen op voormalig sporthalterrein in Zuidhorm

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van de gemeente Westerkwartier. Foto: Gemeente Westerkwartier

Woningcorporatie Wold & Waard wil in het voorjaar van 2021 vijf kleine woningen - met een oppervlakte van 40 vierkante - plaatsen op het voormalige sporthalterrein in de Admiraal Helfrichstraat in Zuidhorn. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen met een kleine portemonnee en starters, mensen voor wie het lastig is een woning te vinden op de krappe woningmarkt.

Wold & Waard onderzoekt of dit kleinere woningtype geschikt is om aan haar woningvoorraad toe te voegen. De huizen zijn voorzien van alle faciliteiten, zoals een keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, eigen voordeur en buitenterras.

Tien jaar op het voormalige sporthalterrein

De energiezuinige woningen kunnen in één dag worden geplaatst. Ze blijven in ieder geval tien jaar staan op het voormalige sporthalterrein.

Wethouder ruimtelijke ordening Geertje Dijkstra-Jacobi spreekt in een persbericht van een mooie ontwikkeling. ‘We staan open voor innovatieve toepassingen van woningbouw en daar past dit heel goed bij.’

Parkeerplaatsen uitgebreid

Op de bestaande parkeerruimte aan de woonhaven worden extra parkeerplaatsen gerealiseerd. Hiermee moet voorkomen worden dat mensen hun auto parkeren aan de Admiraal Helfrichstraat of aan de Brilweg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu