Wooncontainers voor studenten op Suikerterrein twee weken later klaar

Schets van de containerwoningen op het Suikerunieterrein. Foto Archief/DVHN

De containerwoningen op het voormalige Suikerterrein worden twee weken te laat opgeleverd. Een late levering van rioleringsmaterialen is de oorzaak.

Gisteren werd bekend dat het nog twee weken langer duurt voordat de internationale studenten hun woning in kunnen. Tot die tijd zijn ze aangewezen op de tijdelijke onderkomens aan het Damsterdiep en de Metaallaan, waarvoor ze nog een paar weken huur moeten betalen. De 250 euro huur die de studenten al voor de eerste twee weken hebben betaald, krijgen ze terug.

Onvrede over communicatie Rizoem

De studenten zijn boos. Vooral de communicatie door ontwikkelaar Rizoem zorgt voor onvrede. „Ze sturen ons een mail alsof het allemaal OK is, omdat ze ons terugbetalen voor de weken dat we er niet kunnen slapen. Volgens mij moet dat gewoon, want wij zitten nog twee weken zonder eigen huis”, reageert een van hen in de Facebook groep met toekomstige huurders.

„Toen we het contract tekenden zeiden ze dat het allemaal goed zou komen voor 1 oktober. Nu hebben we getekend en is er toch vertraging, het is bullshit ”, schrijft een ander.

Teleurstelling

Dick Janssen van Rizoem ontkent dat de communicatie gebrekkig is: „Wij hebben altijd gezegd dat 1 oktober lastig zou worden.” Janssen wil de teleurstelling niet bagatelliseren, maar geeft aan achter het besluit te staan de woningen een paar weken later helemaal goed opleveren, dan op tijd met gebreken. „Het voelt voor ons ook als een teleurstelling, maar we willen het echt goed doen”, aldus Janssen.

Nieuws

menu