Woonden de voorouders van Bruce Springsteen aan het Martinikerkhof in Groningen? 'Dit is geen broodjeaapverhaal'

De roots van wereldster Bruce Springsteen liggen hoogstwaarschijnlijk aan het Martinikerkhof van Groningen in de 17e eeuw. Dat staat in het deze maand uitgebrachte boek ‘Springsteen in Nederland’ van Muriël Kleisterlee en Jos Westenberg, die voor hun onderzoek Johan Waterborg van de Groninger Archieven inschakelden.

Johan Waterborg van de Groninger Archieven stelt dat er niets op tegen is om te stellen dat Springsteens voorouders uit Groningen komen.

Johan Waterborg van de Groninger Archieven stelt dat er niets op tegen is om te stellen dat Springsteens voorouders uit Groningen komen. Foto: DVHN

Springsteen-fan Muriël Kleisterlee (47) zag The Boss voor het eerst optreden als 15-jarig meisje in de Rotterdamse Kuip. ,,Daar is het allemaal begonnen.” Sinds 2000 runt zij het Nederlandstalige Bruce Springsteen internetmagazine Be True met haar man en mede-fan Jos Westenberg, met zo’n 3100 geregistreerde lezers. Het blijft niet bij digitaal werk: beiden brachten in eigen beheer al twee gedrukte boeken uit, die zich specifiek op een concertreeks van The Boss richtten.

Nieuws

menu