Woonstichting Het Groninger Huis wil nog twee tiny houses bouwen in Wagenborgen

De drie nieuwe tiny houses staan op het Groot Bronswijk terrein in Wagenborgen. Foto: Het Groninger Huis

Honderden belangstellenden kwamen afgelopen zomer af op de open dag in de drie fonkelnieuwe tiny houses in Wagenborgen. De animo was zo groot dat woonstichting Het Groninger Huis van plan is om er nog twee bij te bouwen.

De twee extra mini-huizen komen net als de eerdere drie op het Groot Bronswijk-terrein in Wagenborgen. Ze worden van het type Woody POPP, een rechthoekig huis met een oppervlakte van 28 vierkante meter.

Tiny houses zijn hip

Woonstichting Het Groninger Huis bouwt tiny houses in Appingedam, Hoogezand, Midwolda en Wagenborgen. Dat zijn piepkleine volwaardige huizen, van minder dan 50 vierkante meter, voor mensen die niet veel spullen nodig hebben of hun buitenruimte belangrijker vinden dan binnen.

„Het terrein in Wagenborgen is heel erg geschikt voor tiny houses”, zegt Geja Hagedoorn van Het Groninger Huis. „Deze twee komen in de buurt van de drie die er al staan.” Op het terrein worden ook ‘normale’ woningen gebouwd, er komt een kindcentrum, het park krijgt een opknapbeurt en er zijn plannen voor een zonnepark en een medisch centrum.

Alternatieve woonvormen

De woonstichting kiest de huurders uit de lange lijst met geïnteresseerden die zich in de zomer in hebben geschreven voor een van de drie huizen in Wagenborgen. Wanneer de panden worden gebouwd is nog niet duidelijk.

Het college van Delfzijl is in ieder geval van plan om haar medewerking te verlenen. „Het past in ons beleid voor alternatieve woonvormen”, zegt wethouder Jan Menninga. „En er is enorm veel belangstelling voor.”

Nieuws

menu