Wopke Hoekstra als verlosser uit stikstofcrisis? Dat laten zijn concurrenten niet gebeuren

Met zijn uitspraken dat de stikstofdoelen best wat later dan 2030 gehaald mogen worden is Wopke Hoekstra niet eens de eerste in kringen van de coalitie. Ook VVD en ChristenUnie zoeken naarstig naar een uitweg uit het verhitte stikstofdebat en ook de PVV, BBB, JA21 en nog een hele trits concurrenten laten Hoekstra echt niet wegkomen als de ‘verlosser’ uit de stikstofcrisis.

Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken, komt aan bij het ministerie van Algemene Zaken voor een vooroverleg van de sociaal-economische vierhoek, voorafgaand aan de ministerraad.

Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken, komt aan bij het ministerie van Algemene Zaken voor een vooroverleg van de sociaal-economische vierhoek, voorafgaand aan de ministerraad. Foto: Phil Nijhuis

En dan liggen er nog twee lastige kwesties, de asielcrisis en de koopkrachtproblemen. Het kabinet heeft wel wat te bespreken in zijn eerste week na de zomervakantie. Reden genoeg ook voor de Tweede Kamer om eerder terug te komen van reces.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu