Chef-kok Thomas Beekhuis (34) van toprestaurant Merckt over de harde horecawereld

Keihard werken, eenzaamheid en verdovende middelen gaan hand in hand in de horecawereld. Thomas Beekhuis (34) uit Winschoten is de chef-kok van Rooftop Merckt in Groningen. ,,Hier heb ik het gevoel dat ik echt iets van mezelf neer kan zetten. Ik wil de beste zijn.’’

Chefkok kok Thomas Beekhuis in Rooftop Merckt.

Chefkok kok Thomas Beekhuis in Rooftop Merckt. Foto: Nienke Maat

,,Een goede kok is nog geen goede chef. Toen ik in 2017 werd gekozen tot beste kok van Noord-Nederland en meedeed aan de Nederlandse finale van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or was ik een goede kok, maar een waardeloze chef. Ik was toen alleen bezig met koken en goede smaken. Een goede chef kan leidinggeven en zorgt ervoor dat anderen ook beter gaan koken. Ik heb het gevoel dat ik dat nu bereikt heb. Ik heb nu dat stukje geduld en volwassenheid wat ik toen miste.

Je moet gek zijn om kok te worden

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's