Wubbo Ockels' Ecolution blijft in Groningen: provincie neemt revolutionaire waterstofboot over. 'We vinden dat het schip hier moet blijven'

Wubbo Ockels revolutionare zeilschip de Ecolution blijft in Groningen. De provincie neemt de boot van de in 2014 overleden astronaut over van de huidige eigenaren uit Lauwersoog.

Wijlen Wubbo Ockels (rechts) in 2010 bij de tewaterlating van zijn Ecolution. De huidige eigenaren in Lauwersoog dragen het eco-zeilschip nu over aan de provincie Groningen.

Wijlen Wubbo Ockels (rechts) in 2010 bij de tewaterlating van zijn Ecolution. De huidige eigenaren in Lauwersoog dragen het eco-zeilschip nu over aan de provincie Groningen. Foto: Archief DVHN

De koop is onlangs beklonken. Het provinciebestuur legt 600.000 euro op tafel voor het door Ockels ontworpen zeilschip dat bij de tewaterlating in 2011 gold als een wonder van duurzame technologie. Een mogelijke verkoop naar andere delen van het land of zelfs het buitenland is daarmee uit beeld, zegt gewezen eigenaar Albert Keizer.

Eerste Nederlandse astronaut werd vurig pleitbezorger voor duurzame toekomst

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's