Wubbo Ockels' Ecolution blijft in Groningen: provincie neemt revolutionaire waterstofboot over. 'We vinden dat het schip hier moet blijven'

Wubbo Ockels revolutionare zeilschip de Ecolution blijft in Groningen. De provincie neemt de boot van de in 2014 overleden astronaut over van de huidige eigenaren uit Lauwersoog.

Wijlen Wubbo Ockels (rechts) in 2010 bij de tewaterlating van zijn Ecolution. De huidige eigenaren in Lauwersoog dragen het eco-zeilschip nu over aan de provincie Groningen.

Wijlen Wubbo Ockels (rechts) in 2010 bij de tewaterlating van zijn Ecolution. De huidige eigenaren in Lauwersoog dragen het eco-zeilschip nu over aan de provincie Groningen. Foto: Archief DVHN

De koop is onlangs beklonken. Het provinciebestuur legt 600.000 euro op tafel voor het door Ockels ontworpen zeilschip dat bij de tewaterlating in 2011 gold als een wonder van duurzame technologie. Een mogelijke verkoop naar andere delen van het land of zelfs het buitenland is daarmee uit beeld, zegt gewezen eigenaar Albert Keizer.

Eerste Nederlandse astronaut werd vurig pleitbezorger voor duurzame toekomst

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu