Madelon (27) die opgroeide in Paterswolde is Miss Bitcoin en YouTuber. Ze verdiende 2 miljoen euro met gesubsidieerde cursussen, maar ligt nu onder vuur. 'Een harde dreun'

YouTuber Madelon Vos die als Miss Bitcoin bekend werd, ligt onder vuur na ophef over haar volledig gesubsidieerde online cursussen. Daarmee inde ze in korte tijd 2 miljoen euro.

YouTuber Madelon Vos die studeerde in Groningen en opgroeide in Paterswolde inde 2 miljoen euro voor haar gratis online beleggingscursus.

YouTuber Madelon Vos die studeerde in Groningen en opgroeide in Paterswolde inde 2 miljoen euro voor haar gratis online beleggingscursus. Foto: YouTube

Het bedrijf van de 27-jarige Vos, die opgroeide in Paterswolde en studeerde aan de Hanzehogeschool Groningen, zit tegenwoordig in Amsterdam. Ze biedt als oud-docent van de Hogeschool Amsterdam sinds vorig jaar ‘gratis’ online lessen aan om aandelenkoersen te doorgronden. Madelon Vos zit sinds 2013 in bitcoins en heeft over deze cryptomunt een eigen YouTube-kanaal met 100.000 abonnees.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's