ZINN: even geen bezoek in locaties Haren na uitbraak

De Dilgt in Haren. DVHN

De circa 350 bewoners van drie locaties voor ouderenzorg van ZINN in Haren mogen voorlopig geen bezoek ontvangen wegens een corona-uitbraak.

Zondag werd bekend dat negen van de tachtig bewoners en vijf medewerkers van twee aan elkaar geschakelde woongroepen van woonzorgcentrum De Dilgt besmet waren met het coronavirus. Maandag testte ook een bewoner van de revalidatie-afdeling positief. Deze persoon heeft vooralsnog geen klachten.

Chopin, Vivaldi en Brahms wel open

ZINN Ouderenzorg besloot daarop preventief locaties De Dilgt, De Cirkel en naastgelegen woontorens af te sluiten voor bezoekers. Voor de woontorens Chopin, Vivaldi en Brahms die op hetzelfde terrein staan geldt dit niet. Deze appartementencomplexen blijven wel open voor bezoekers.

Alle 350 bewoners en medewerkers van De Dilgt, De Cirkel en de woontorens van ZINN worden de komende dagen getest. Zodra iedereen negatief is, is het bezoek weer welkom. Tot die tijd vraagt ZINN familieleden van bewoners om boodschappen en wasgoed in stoffen tassen af te geven bij de hoofdingang. Tijdens de eerste golf in het voorjaar gebeurde dit ook al.

Nieuws

Meest gelezen

menu