Zeehondencentrum Pieterburen redt paar dagen oude zeehondenpup van strand in Vlieland. En vernoemt haar naar Charlie and the Chocolate Factory

Charlie. Foto: Eigen foto

Zeehondencentrum Pieterburen heeft donderdag voor het eerst dit winterseizoen een grijze zeehondenpup opgevangen. Het diertje, dat de naam Charlie heeft gekregen, werd eenzaam en alleen aangetroffen op een druk strand op Vlieland.

Uit observatie bleek opvang van de pup, die waarschijnlijk door de storm op het stand was beland, noodzakelijk. De moeder was namelijk in geen velden of wegen te bekennen en de relatieve drukte op het strand leverde veel stress op.

Paar dagen geleden geboren

Bij de intake door de dierenartsen van Pieterburen bleek vervolgens dat de pup een vrouwtje is, dat - getuige de nog deels aanwezige navelstreng - nog maar enkele dagen geleden geboren is.

Charlie and the Chocolate Factory

Omdat het deze maand precies 50 jaar geleden is dat Zeehondencentrum Pieterburen de eerste zeehond opving, is de pup vernoemd naar het boek Charlie and the Chocolate Factory . Het zeehondencentrum viert het jubileum immers met gebak en ‘ander lekkers’.

Nieuws

Meest gelezen

menu