Zeehondencentrum Pieterburen woensdag weer open na drie weken dicht te zijn geweest vanwege positieve coronatests

Foto: Archief DVHN

Zeehondencentrum Pieterburen is vanaf woensdag 19 augustus weer geopend voor publiek. Het centrum sloot eind juli zijn deuren nadat een vrijwilliger positief testte op het coronavirus.

Om verdere verspreiding te voorkomen, werden alle vrijwilligers in quarantaine geplaatst en werd het overige personeel ingezet om voor de zeehonden te zorgen.

Drie anderen testten positief

De GGD en het Universitair Medisch Centrum Groningen voerden bron- en contactonderzoek uit onder medewerkers en vrijwilligers van het centrum. Daaruit bleek dat drie anderen ook positief waren, maar dat geen verdere verspreiding van het virus plaatsvond.

Alle positief geteste mensen en hun contacten zijn vervolgens drie weken lang getest tot ze allen negatief testten. Zij werden in strikte afzondering gehouden.

Behalve alle medewerkers werden de zeehonden getest. Alle dieren testten negatief.

Onderscheid tussen publieksteam en zeehondenteam

Het bron- en contactonderzoek van de GGD heeft volgens het centrum geen aanleiding gegeven tot het testen van de bezoekers. Wel voert het centrum wijzigingen door om de continuïteit van de zeehondenzorg te waarborgen. Zo wordt onderscheid gemaakt tussen een publieksteam en een zeehondenteam, en worden nieuwe vrijwilligers in quarantaine geplaatst voordat ze worden ingezet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Het Hogeland
Coronavirus
menu