Zeewier zit in chocolademelk, tandpasta en veevoer: straks ook in je dagcrème? WadWier teelt zeewier op de Dubbele Dijk in Groningen

Op de Dubbele Dijk bij Bierum vindt een experiment plaats met zeewierteelt.

Op de Dubbele Dijk bij Bierum vindt een experiment plaats met zeewierteelt. Foto: Anjo de Haan

Je kunt het gebruiken voor bijna alles, je verbouwt het zonder zoet water, mest of bestrijdingsmiddelen, en de opbrengst per hectare is potentieel gigantisch. Zeewier is de teelt van de toekomst, geloven ze bij WadWier. Dat gaan ze bewijzen in Noord-Groningen.

Wat raar eigenlijk, dacht Hessel Altenburg op een goeie dag, dat Nederland zoveel zeekust heeft en zo bar weinig doet met zeewier. Ja, vissers krijgen het vaak min of meer per ongeluk mee aan hun netten. In andere landen, zoals Ierland, Canada en Zweden, wordt al jaren zeewier geteeld.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's