Zeker negen medewerkers van het Ommelander ziekenhuis in Scheemda besmet met coronavirus

Foto: De Vries Media

Zeker negen medewerkers van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda zijn besmet met het coronavirus. Nog 65 collega’s worden getest.

 Donderdagavond kwam de eerste besmetting aan het licht. Het ziekenhuis is daarop een grootschalig bron- en contactonderzoek begonnen. Het ziekenhuis acht de kans klein dat patiënten besmet zijn geraakt.

Er is een kans dat er meer medewerkers positief worden getest op het virus. De medewerkers hebben ook contact gehad met patiënten terwijl ze ‘heel milde klachten’ hadden. In dit eerste geval mochten medewerkers met een mondkapje door werken.

Minimale kans op besmetting

Op dit moment is de reguliere zorg nog niet in het gedrang. Het lukt nog om bij te springen op verschillende afdelingen. De bron van de besmettingen is nog niet bekend. Of de uitbraak via het ziekenhuis is opgelopen of daar buiten is niet duidelijk.

Het ziekenhuis roept patiënten op om naar het ziekenhuis te blijven komen en dat ze de zorg niet gaan mijden. De kans dat een patiënt besmet raakt is minimaal, aldus het ziekenhuis.
 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu