Zeker tachtig mensen met oude aardbevingsschade krijgen nabetaling van de NAM

Foto: Pixabay

Een deel van de 6000 gedupeerden met oude aardbevingsschadegevallen krijgt een nabetaling van gemiddeld 4369,41 euro van de NAM. Hiermee kunnen deze mensen de rekening voor de werkelijk gemaakte kosten voor het herstel van aardbevingsschade betalen.

Uit recent onderzoek van bureau AHA! bleek dat 63 procent van de 6000 gedupeerden met oude schadegevallen - schades die voor 1 april 2017 zijn ingediend - zelf geld op tafel heeft gelegd voor schadeherstel. Ze hadden een bod geaccepteerd, maar kwamen erachter dat het bedrag te laag was om de aannemer te betalen.

Om dit tekort te vergoeden werd de regeling Vergoeding tekort herstelkosten acceptanten 6000 aanbod NAM geopend; gedupeerden konden tot 1 maart 2020 een verzoek indienen bij de provincie Groningen.

181 verzoeken beoordeeld

193 gedupeerden hebben een beroep gedaan op de Vergoeding tekort herstelkosten acceptanten 6000 aanbod NAM . De NAM heeft 181 verzoeken beoordeeld; in 12 gevallen moet zo’n beoordeling nog plaatsvinden.

De NAM heeft 81 verzoeken afgewezen omdat ze niet op de 6000-lijst voorkomen. 20 verzoeken zijn afgewezen omdat de indieners het (eerste) NAM-aanbod niet geaccepteerd hebben en naar de arbiter zijn gegaan.

Op de overige 80 verzoeken is positief gereageerd. Het gemiddelde bedrag dat alsnog door de NAM wordt uitgekeerd is 4.369,41 euro.

Brief met beslissing

Iedereen die een verzoek voor deze regeling heeft ingediend, krijgt deze of volgende week een brief met daarin de beslissing. Noodkreet

Met gedupeerden die niet onder de regeling vallen en in hun verzoek een ‘noodkreet’ of ander signaal hebben afgegeven, wordt contact opgenomen.

Alle gedupeerden met een toekenning kunnen in een spreekuur vragen stellen aan vertegenwoordigers van de NAM en de provincie Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu