Zesde bewoner verpleeghuis Norg overleden

In verpleeghuis De Omloop in Norg is dinsdag een zesde bewoner overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Foto: Marcel Jurian de Jong

In verpleeghuis De Omloop in Norg is dinsdag een zesde bewoner overleden aan het coronavirus. ,,Dit is heel heftig voor de bewoners en medewerkers’’, zegt woordvoerder Siets Nobel.

Vorige week en in het weekeinde waren al vijf bewoners van het verpleeghuis overleden als gevolg van covid-19. De zondag ervoor werd de eerste besmetting ontdekt. Daarna is iedereen getest. In totaal bleken achttien bewoners besmet met het coronavirus. Daarvan zijn er nu al zes overleden. Daarnaast zijn vier medewerkers die besmet bleken in quarantaine.

Verpleeghuis De Omloop is onderdeel van zorgcentrum De Wiekslag, en dat is weer onderdeel van ouderenzorginstelling Dignis. In De Omloop wonen 24 ouderen met dementie. De zes bewoners die niet besmet bleken met corona wonen apart, ze kunnen niet in contact komen met de besmette bewoners.

Doodziek

Medisch directeur Inge Pesch van Dignis liet maandag weten dat er bij een deel van de overleden cliënten ook sprake was van andere ziektes maar bij een aantal ook zeker niet. ,,Het is ongelooflijk snel gegaan. Het ene uur waren de bewoners nog heel levendig, een uur later doodziek”, zei ze maandag.

Het verpleeghuis is afgesloten van de buitenwereld. Personeel kan er alleen met volledige beschermingskleding in. De overgebleven twaalf besmette bewoners worden in het verpleeghuis zelf behandeld.Nieuws

Meest gelezen

menu