Zestien bedrijven op plek van voormalige panden Netam in Leek

Het voormalige pand van Netam Foto: Koos Bijlsma

De voormalige Netam-locatie op industriepark Leek wordt geschikt gemaakt als kleinschalig bedrijvencentrum.

Vorig jaar zijn de panden van het voormalige bedrijf Netam trailerbouw gesloopt. De locatie is in handen van vastgoedbedrijf PNO Pactum (onderdeel van bestratingsbedrijf Excluton). De gemeente Westerkwartier bereikte dezer dagen overeenstemming met de eigenaar over de herontwikkeling ervan. Het gebied wordt geschikt gemaakt voor de aanleg van een veertiental bedrijfspanden. Bij zeven daarvan mogen bedrijfspanden worden gebouwd, waarin de betreffende ondernemers gaan wonen.

‘Netam-weg’

Het plan voorziet in de aanleg van een verbindingsweg langs de bedrijfskavels. Volgende maand wordt met de aanleg van deze verbinding die wordt aangeduid als ‘Netam-weg’ begonnen. Wegenbouwbedrijf Oosterhof Holman uit Grijpskerk voert de aanlegwerkzaamheden uit. Volgens de gemeente komen hier straks kleinschalige bedrijven te zitten. Zij kunnen worden geschaard onder de categorie ‘lichte industrie’.

Al zes gegadigden

Zittende ondernemers op het industriepark namen twee jaar geleden het initiatief tot herontwikkeling van deze locatie. Volgens ondernemer Arjan Schuiling uit Leek die hierbij met zijn compagnon Roelf Postmus betrokken is, hebben al zes bedrijven zich als gegadigden aangemeld. Trailerbedrijf Netam sloot in 2005 de poorten na een faillissement. Lange tijd stonden de bedrijfspanden ter plekke voor een groot deel leeg waardoor verpaupering ontstond. Omwonenden tonen zich ingenomen met de plannen.

Makelaar

Eventuele gegadigden voor een kavel kunnen voor meer informatie terecht bij Makelaardij Nienoord in Leek.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu