Zeven studenten van tandartsopleiding van UMCG zijn besmet met corona

Archieffoto van studenten tandheelkunde van het UMCG. Dit zijn niet de besmette studenten. Foto: Michel de Groot

Zes studenten tandheelkunde en één student mondzorgkunde van het UMCG zijn de afgelopen dagen positief getest op het coronavirus.

De afdeling infectiepreventie van het UMCG is na het bekend worden van de besmettingen een onderzoek gestart, laat het UMCG weten. Uit het onderzoek blijkt dat deze studenten het virus niet in het universitaire ziekenhuis hebben verspreid en ook niet in het UMCG hebben kunnen oplopen.

Thuis in isolatie

De studenten blijven de komende periode thuis en in isolatie. Aan andere studenten en medewerkers van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) van het UMCG is gevraagd om zich te laten testen op het coronavirus voordat ze weer ingezet worden in de patiëntenzorg.

Dit is volgens het UMCG door iedereen opgevolgd. ,,Iedereen die maandag met patiënten bij het CTM werkt, heeft dus een zeer recente testuitslag waaruit blijkt dat hij of zij niet besmet is’’, schrijft het UMCG in een verklaring.

De afdeling CTM is verantwoordelijk voor de opleiding van tandartsen en mondhygiënisten en verzorgt in het kader van die opleidingen ook patiëntenzorg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus
menu