Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen Groningen en Drenthe stijgt door

Patiëntenbed in het ziekenhuis.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland is iets toegenomen ten opzichte van maandag, toen het aantal vanuit het niets in de dubbele cijfers was beland.

Inmiddels liggen er volgens de gegevens van het Regionaal Orgaan Acute Zorg (ROAZ) 29 patiënten met coronaklachten in de ziekenhuizen in de drie noordelijke provincies. Dat zijn er zes meer dan maandag.

Van de huidige patiënten liggen er drie op de intensive care: één in Groningen, één in Drenthe en één in Friesland. In Groningen en Friesland lag er maandag ook al iemand met covid op de IC; die in Drenthe is nieuw.

Waar de besmettingen zijn, daar zijn de opnames

De 26 mensen die op de verpleegafdelingen liggen, bevinden zich vooral in Groningen: 16 (was maandag 12). Friesland telt er 8 (gelijk aan maandag) en Drenthe 2 (was 1). De verdeling komt overeen met waar de besmettingen zich de afgelopen maand vooral hebben voorgedaan: de provincie Groningen (en dan vooral de stad) met stip op 1, gevolgd door Friesland. In Drenthe blijft het aantal besmettingen wat achter.

De eerste weken van deze maand lag er voor het eerst sinds het begin van de pandemie slechts een enkele coronapatiënt in de noordelijke ziekenhuizen. De afgelopen week is het echter relatief hard gegaan met nieuwe opnames.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu