Ziekenhuizen in Drenthe, Groningen en Friesland nemen 26 patiënten met corona over uit West- en Zuid-Nederland

Corona-afdeling in Assen Foto: Marcel Jurian de Jong

De ziekenhuizen in Noord-Nederland hebben afgelopen week 26 corona patienten overgenomen uit andere regio’s. De meesten kwamen uit West-Nederland, een klein deel uit het Zuiden.

Dat laat het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland weten. Vrijdagochtend lagen er in totaal 41 covid-patienten in de ziekenhuizen in Groningen, Friesland en Drenthe. Van de 26 patiënten van buiten de regio lagen er op vrijdag nog 16.

,,Door dagelijkse coördinatie en de goede samenwerking in de regio zijn we in staat zowel patiënten van buiten de regio als uit de eigen regio op te kunnen vangen’’, zegt de woordvoerder van het AZNN. Dagelijks worden via het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding bedden aangeboden voor covid-patiënten elders uit het land. Volgens het AZNN kan het Noorden er nog wel meer aan.

 

Per provincie

Vrijdagochtend lagen er 31 patiënten op de gewone verpleegafdelingen van de ziekenhuizen en 10 op de ic’s. Van de 41 lagen er 17 in Friesland, 15 in Drenthe en 9 in Groningen in een ziekenhuis. In verpleeghuizen verspreid over de drie provincies liggen ook nog eens enkele tientallen covid-patiënten.

Nieuws

Meest gelezen

menu