Vlees uit Anloo, sondevoeding uit Zuidwolde. Zo maken Martini Ziekenhuis en WZA de pittige overstap naar voedsel uit de buurt

Snoeptomaatjes. Foto: Shutterstock
Voedsel uit de buurt heeft de toekomst, maar voor de zorg is het moeilijk om dit voor elkaar te krijgen. De ziekenhuizen in Groningen en Assen zetten stappen waar de hele sector van moet profiteren.
De 1200 eieren die elke week nodig zijn koopt het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) in bij Jansen Vrije Uitloop, een paar kilometer buiten de stad. En het stoofvlees en gehakt dat patiënten, bezoekers en personeelsleden op hun bord krijgen, komt van de kudde Schotse hooglanders die bij Anloo in de natuur loopt. Wat elk ziekenhuis graag wil, maakt het WZA sinds een jaar of twee waar. Het haalt voedsel uit de buurt.
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week
Upgrade (optioneel)
Digitale krant
- Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's