Zo beleven inwoners van Groningen de presentatie van het gasrapport. 'Als je hoort wat dit met kinderen doet, dat grijpt je echt bij de strot'

Staatssecretaris Mijnbouw Hans Vijlbrief kijkt samen met de rest van de aanwezigen in dorpshuis De Leeuw in Garmerwolde naar de livestream van de presentatie van het eindrapport van de parlementaire enquêtecommissie.

Staatssecretaris Mijnbouw Hans Vijlbrief kijkt samen met de rest van de aanwezigen in dorpshuis De Leeuw in Garmerwolde naar de livestream van de presentatie van het eindrapport van de parlementaire enquêtecommissie. Foto: Anjo de Haan

Het genadeloze rapport maakt veel los bij Groningers in Dorpshuis De Leeuw in Garmerwolde. Daar luisteren ze vrijdagmiddag via een livestream aandachtig mee naar de presentatie van het gasrapport in Zeerijp.

Peter Goossen (51) uit Kantens is zichtbaar geraakt door het verhaal van commissievoorzitter Tom Van der Lee tijdens de presentatie. ,,Het doet me veel om dit allemaal te horen. Als je hoort wat dit met kinderen doet, dat grijpt je echt bij de strot’’, zegt hij.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's