Zonnestroomboer wilde geld zien van gemeente Groningen in ruil voor de 3,5 ton subsidie die hij onterecht kreeg voor zonnedak Suikerterrein

Zonne-energie projectontwikkelaar Soleila wilde 35.000 euro van de gemeente Groningen zien in ruil voor het afstaan van een onterecht verkregen groene stroomsubsidie van 3,5 ton voor een zonnedak op het Suikerterrein.

Elwin ter Horst van Soleila drukt de hand van Ban Ki-Moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Dat gebeurde volgens Soleila bij de opening in oktober 2018 hun kantoor. Ban Ki-Moon was toen in Groningen om het VN Global Center on Adaptation officieel te openen. Links naast de handenschuddende VN-baas Sieger Dijkstra van Soleila.

Elwin ter Horst van Soleila drukt de hand van Ban Ki-Moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Dat gebeurde volgens Soleila bij de opening in oktober 2018 hun kantoor. Ban Ki-Moon was toen in Groningen om het VN Global Center on Adaptation officieel te openen. Links naast de handenschuddende VN-baas Sieger Dijkstra van Soleila. Foto: Still uit video op Facebook

De gemeente wilde die subsidie dolgraag overnemen. Ze vond de eis van Soleila evenwel onredelijk. Dat blijkt uit documenten die recent publiek zijn gemaakt door de gemeente Groningen na een beroep op de Wet open overheid.

Hoe zat het ook al weer?

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's