Zorgaanbieder MartiniZorg op vingers getikt door gemeente Groningen. Onrechtmatige declaraties en personele inzet niet op orde. Toezicht ingewikkeld en tijdrovend gemaakt

MartiniZorg heeft het bij de gemeente Groningen flink verbruid. De gemeente laat geen cliënten meer begeleiden bij het zelfstandig wonen. De personele inzet is kwalitatief onder de maat. Ook heeft de zorgaanbieder in de periode 2018/2019 onrechtmatige declaraties ingediend voor jeugdhulp.

Foto:

Foto: archief ANP/Roos Koole

Uit antwoorden op vragen van GroenLinks blijkt dat de gemeente Groningen het zwaar aan de stok heeft gehad met MartiniZorg. Volgens de gemeente liet de kwaliteit van de zorg bij het Beschermd Wonen te wensen over. Personeel dat door de zorgaanbieder werd ingezet, beschikte niet over de juiste opleiding. Besloten is de overeenkomst na dit jaar niet te verlengen, omdat MartiniZorg er in de herkansing niet in slaagde het niveau van de zorg op te krikken.

Lees ook

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu