Zorgen om bomenbestand in waddenlandschap Groningen. Bewoners kunnen voordelig bomen aanplanten

Essen in het waddenlandschap. Foto: Eigen foto

Bewoners van het waddenlandschap van Groningen kunnen voordelig 2,5 tot 3,5 meter hoge bomen op hun erf aanplanten.

Ze hebben dit te danken aan Stichting Groninger Bomenwacht en Landschapsbeheer Groningen. Zij zijn bezorgd om de kwaliteit van het bomenbestand in het noordelijkste deel van Groningen – en daarmee de kwaliteit van het landschap. Een groot deel van de bomen in het waddengebied is namelijk getroffen door ziekte. Veel essen en iepen zijn aangetast en zijn daarom gekapt.

Nieuwe bomen aanplanten

Reden voor Stichting Groninger Bomenwacht en Landschapsbeheer Groningen nieuwe bomen aan te planten. ,,We planten deze bomen op grond van de gemeente en de provincie, maar willen dit ook doen op particuliere erven”, vertelt Hendrik Jans, projectleider bij Landschapsbeheer Groningen.

,,We doen daarom een oproep aan eigenaren van particuliere erven in het Waddenlandschap om een belangrijke bijdrage te leveren aan het behoud van de bomen.”

Bewoners van het waddenlandschap die zo’n bijdrage willen leveren, door heel voordelig bomen aan te schaffen, kunnen zich bij Landschapsbeheer Groningen aanmelden. Landschapsbeheer Groningen komt dan langs om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuws

menu