Veel te weinig handen aan het ziekenhuisbed, zeker in Drenthe, Groningen en Friesland. En dat wordt alleen maar erger. 'Een zorginstelling is geen callcenter'

Het personeelstekort in de zorg is enorm. Het is nu al acuut en het wordt de komende jaren nog nijpender, zeker in Noord-Nederland. Wat doet de sector om de alarmerende prognoses bij te sturen?

HBO-studente Miriam Postma heeft alles waar de negen ziekenhuizen en honderden verpleeghuizen in Noord-Nederland naar op zoek zijn.

HBO-studente Miriam Postma heeft alles waar de negen ziekenhuizen en honderden verpleeghuizen in Noord-Nederland naar op zoek zijn. Foto: Duncan Wijting

Als ze Miriam Postma (22) toch eens konden klonen. De hbo-studente verpleegkunde uit Groningen heeft alles waar de negen ziekenhuizen en honderden verpleeghuizen in Noord-Nederland naar op zoek zijn. Ze heeft de kennis, de juiste instelling (,,als klein meisje wist ik al dat ik anderen wilde helpen”) en al haar werkjaren nog voor zich. Ervaring heeft ze ook al, dankzij haar maandenlange stages op drie verschillende zorglocaties.

Nieuws

menu