Zorgondernemer Winter opent kliniek in Stad

Het pand aan de Geulstraat in Groningen waar DC Klinieken van Loek Winter binnenkort een vestiging opent.

GRONINGEN Zorgondernemer Loek Winter opent vandaag een vestiging van zijn keten DC Klinieken in de stad Groningen.

Winter, van huis uit radioloog, is de bekendste zorgondernemer van Nederland. Hij begon in 1995 het Diagnostisch Centrum Amsterdam. In het Noorden is hij vooral bekend van de overname van een deel van het failliete ziekenhuis Sionsberg in Dokkum. Hij nam eerder ook de noodlijdende IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland over. Zijn keten DC Klinieken kent intussen vijftien vestigingen, vooral in de Randstad en in Limburg. De keten wil nu zijn vleugels uitslaan in andere delen van Nederland.

De Groningse kliniek zit aan de Geulstraat, in de woonwijk achter het Hoofdstation. Er wordt in eerste instantie dermatologie, kindercardiologie en hand- en pols-chirurgie geleverd. In de loop van volgend jaar komt daar allergologie bij. Het gaat dan in principe om zorg die gewoon vergoed wordt door de zorgverzekeraars. Patiënten hebben dus een verwijzing nodig van hun huisarts.

Het is bepaald niet de eerste privé-kliniek die in Groningen van start gaat. Veel andere initiatieven hielden het niet lang vol, doordat de omzet uiteindelijk toch bleek tegen te vallen. Zo heeft Groningen een tijdje zelfstandige klinieken gehad voor plastische chirurgie en voor cardiologie.

De eerste zelfstandige kliniek in Groningen was het Oogheelkundig Medisch Centrum Noord, ook bekend als de oogkliniek van dokter Jan Worst. Die bestaat nog steeds en nam begin dit jaar de Hanze Kliniek van het UMCG over. Dat was een zelfstandige kliniek die door het ziekenhuis was opgericht voor oogoperaties, plastische chirurgie en knie- en heupingrepen, maar commer-cieel geen succes bleek. Per 1 april dit jaar gingen ze samen verder als OMC HanzeKliniek.

Nieuws

Meest gelezen

menu