Zorgverzekeraar Menzis stapt uit fastfood: 'Bedrijven als Kentucky Fried Chicken (KFC) en Coca-Cola komen straks niet meer in onze beleggingsportefeuille voor'

Zorgverzekeraar Menzis stopt met beleggen in fastfoodbedrijf Yum!, bekend van onder meer Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut. Ook stapt het uit Coca-Cola. In april onthulden Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant dat zorgverzekeraars voor miljoenen investeren in vette happen. Dit tot verbijstering van artsen en politici.

Djamilla Kooiker (22) en Tuana Baran (20) zijn voor het werk veel onderweg en strijken voor de lunch dit keer neer in Assen.

Djamilla Kooiker (22) en Tuana Baran (20) zijn voor het werk veel onderweg en strijken voor de lunch dit keer neer in Assen. Foto: Marcel Jurian de Jong

Van de vier grootste zorgverzekeraars kondigt Menzis als eerste aan voortaan niet meer te beleggen in fastfood als hamburgers, patat en pizza’s. Menzis had de eigen beleggingen in McDonald’s in het eerste kwartaal al van de hand gedaan en verkoopt uiterlijk eind september de beleggingen in KFC.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's