Zoutkamp heeft eigen postzegel

Zoutkamp heeft eigen postzegel

In het Visserijmuseum in Zoutkamp is vandaag door PostNL de postzegel van Zoutkamp gepresenteerd.

In het Visserijmuseum in Zoutkamp is vandaag door PostNL de postzegel van Zoutkamp gepresenteerd.

Zoutkamp is één van de vijf vissersplaatsen die centraal staat in de postzegelserie Mooi Nederland.

Burgemeester Koos Wiersma van De Marne vindt dat het postzegelvelletje de sfeer van Zoutkamp sterk laat zien. Op de postzegel staan drie karakteristieke elementen van Zoutkamp afgebeeld. Dit zijn de historische kalkoven waar vroeger schelpen in werden gebrand, het herbouwde stalen havenlicht en de prachtige Zoutkamper loodsen met de kleurrijke gevels. ,,Hiermee kan iedereen vanaf vandaag de Zoutkamper historische en culturele waarde ook per kaart of brief overbrengen”, zegt Wiersma.

PostNL brengt sinds 2005 de serie Mooi Nederland uit om inzicht te geven in de lokale geschiedenis en culturele rijkdom van Nederland. De postzegelserie Mooi Nederland 2016 Vissersplaatsen besteedt aandacht aan het belang van de visserij voor deze plaatsen. Naast Zoutkamp brengt PostNL postzegels uit over Volendam (Noord-Holland) en Urk (Flevoland). Later dit jaar volgen Arnemuiden (Zeeland), Scheveningen (Zuid-Holland) en een verzamelvel met postzegels van alle vijf de vissersplaatsen.

De selectie van de vijf vissersplaatsen is gemaakt in samenspraak tussen het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, de ontwerpers en PostNL. Op de vijf verschillende postzegels over Zoutkamp staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels over de serie Mooi Nederland zijn vanaf 1 februari te koop bij verkooppunten van PostNL in de betreffende gemeente De Marne en via collectclub.nl. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu