Zoutkamp staat zware klus te wachten, maar verheugt zich ook op Nieuwe Waterwerken

Waterschap, gemeente en provincie geven vrijdag het startsein voor de vernieuwing van de Oude Sluis in Zoutkamp. Die krijgt z'n oude functie terug, wordt gerestaureerd en er komt een nieuw groot gemaal aan de dorpskant van de sluis bij. Er wordt in totaal voor 54 miljoen euro in en bij het dorp geïnvesteerd.

Waterschap, gemeente en provincie geven vrijdag het startsein voor de vernieuwing van de Oude Sluis in Zoutkamp. Die krijgt z'n oude functie terug, wordt gerestaureerd en er komt een nieuw groot gemaal aan de dorpskant van de sluis bij. Er wordt in totaal voor 54 miljoen euro in en bij het dorp geïnvesteerd. Foto: Anjo de Haan

Inwoners van Zoutkamp gaan een paar zware jaren tegemoet door de aanpak van onder meer de Oude Sluis, maar inwoners vertrouwen erop dat het goed komt.

,,Het is een enorme klus, maar we zijn uitstekend geïnformeerd en er is ook goed naar ons geluisterd. Daarom is er over en weer begrip voor elkaar. Al hadden wij sommige dingen misschien liever net even anders gedaan’’, zegt Jaap Wieringa.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's