Zuidelijke Ringweg in Groningen drie weekenden (in één richting) dicht. Bouwer schuift twee delen ringweg stukje op

De bouwput van de nieuwe Zuidelijke Ringweg. Foto: DVHN/ Willem Braam

De Zuidelijke Ringweg in Groningen wordt in januari en februari drie weekenden in één richting afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. Dit is nodig omdat twee delen van de ringweg in die periode een stukje worden opgeschoven.

Tussen het Europaplein en de Bornholmstraat schuiven beide rijbanen tijdelijk iets op naar het noorden. Daardoor ontstaat ruimte voor de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Europaweg.

Tussen de Bornholmstraat en de Euvelgunnerbrug schuift de noordelijke rijbaan juist op naar het zuiden, richting de middenberm. Hierdoor ontstaat bij de Bornholmstraat/ Osloweg voldoende veilige werkruimte om de zuidelijke ringweg te verbreden.

Verkeer richting Drachten en Assen

In de weekenden van 22 tot 25 januari en van 29 januari tot 1 februari is de ringweg tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne dicht voor verkeer richting Drachten en Assen. Automobilisten worden omgeleid via de Oostelijke, Noordelijke en Westelijke Ringweg.

Als de werkzaamheden niet op tijd klaar zijn, wordt ook in het reserveweekend gewerkt. Dat is het weekend daarna, van 5 tot 8 februari.

Verkeer richting Hoogezand

In het weekend van 12 tot 15 februari is de andere rijbaan aan de beurt. Dan is de ringweg tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne dicht voor verkeer richting Hoogezand en Oostelijke Ringweg. Het verkeer kan omrijden via de Europaweg.

Voor deze werkzaamheden zijn twee reserveweekenden gepland, namelijk van 19 tot 22 februari en van 26 februari tot 1 maart.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
De nieuwe zuidelijke ringweg
menu