Zuidelijke ringweg in Groningen wordt vannacht afgesloten voor verkeer vanaf afrit Europaplein tot aan knooppunt Westerbroek

Ook bij het Europaplein zijn werkzaamheden in volle gang. Foto: DVHN/Matthijs Sorgdrager

Vanaf maandagavond 13 december (22.00 uur) tot dinsdagochtend 14 december (06.00 uur) is de zuidelijke ringweg in Groningen afgesloten voor verkeer vanaf afrit 38 (Europaplein) tot aan knooppunt Westerbroek.

Dit vanwege het aanbrengen van een versmalling op de ringweg ter hoogte van de kruising Hammerfestweg/Bremerhavenweg. Verkeer vanaf de zuidelijke ringweg richting knooppunt Westerbroek wordt omgeleid via de Europaweg.

De kruising Hammerfestweg/Bremerhavenweg ligt iets ten zuiden van knooppunt Euvelgunne. Hier ligt een oud viaduct dat al enige tijd niet meer in gebruik is. De versmalling is nodig om dit oude viaduct te kunnen afbreken. Deze oude tunnel ligt dus iets noordelijker dan de tunnel bij de Olgerweg.

Reservenacht

Als de werkzaamheden niet in één nacht klaar zijn, wordt verder gewerkt in de reservenacht. Dat is de nacht van dinsdag op woensdag (weer van 22.00 uur tot 6.00 uur).

Nieuws

Meest gelezen

menu