Weggebruikers in Groningen gaan zwaar jaar tegemoet door Ringweg. Dit zijn de vier pijnpunten

Verkeer rond de stad Groningen krijgt dit jaar te maken met extra vertraging. Dit zijn de vier projecten waar je rekening mee moet houden.

Het weggedeelte tussen Hoogkerk en Groningen krijgt er eind dit jaar in beide richtingen een derde rijstrook bij, maar het verkeer moet daarvoor pijn lijden. Voorlopig zijn er nog twee rijstroken in elke richting, terwijl ringwegbouwer Combinatie Herepoort op de tussenliggende rijstroken of in de berm van de weg aan het werk is.

Het weggedeelte tussen Hoogkerk en Groningen krijgt er eind dit jaar in beide richtingen een derde rijstrook bij, maar het verkeer moet daarvoor pijn lijden. Voorlopig zijn er nog twee rijstroken in elke richting, terwijl ringwegbouwer Combinatie Herepoort op de tussenliggende rijstroken of in de berm van de weg aan het werk is. Foto: DVHN

,,We krijgen aan de westkant van de stad geruime tijd te maken met extra filevorming en vertraging’’, zegt Jeroen Anjema uit Assen. Hij kan het weten, als verkeersmanager bij de bouwer van de nieuwe Zuidelijke Ringweg van Groningen, Combinatie Herepoort.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's