Appartementencomplex in Appingedam wordt versterkt. Bij zwaardere aardbeving kan instabiele situatie ontstaan

Foto: Shutterstock

In opdracht van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) is maandag begonnen met de versterking van een leegstaand appartementencomplex aan de Snelgersmastraat in Appingedam. De versterking is nodig om het gebouw bestand te maken tegen zware aardbevingen.

Uit de opname en beoordeling door NCG is gebleken dat het appartementencomplex, dat eigendom is van Woongroep Marenland, niet voldoet aan de veiligheidsnorm. Bij een zwaardere aardbeving kunnen de wanden en het plafond dusdanig bewegen dat een instabiele situatie ontstaat.

Daarom worden stalen ankers geplaatst aan de binnenzijde van het gebouw. Deze ankers vormen een verbinding tussen de wanden en de fundering en de wanden en het platte dak.

Zorgprogramma Nationaal Coördinator Groningen

Omdat het appartementencomplex voorheen een zorgfunctie had - in het complex konden mensen begeleid wonen - is de versterking ervan onderdeel van het zorgprogramma van NCG. In dit programma worden vijftig panden in het aardbevingsgebied, waar intramurale zorg wordt verleend, versterkt. Op negen locaties worden nieuwe zorgvoorzieningen gerealiseerd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Paas en duren ongeveer zes weken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
Aardbevingen
menu