Bewoners aardbevingsbestendige woningen Appingedam kiezen aannemer

Versterking van huizen in de Burgemeester de Sitterstraat in Opwierde-Zuid. Foto: DvhN

De eigenaren van de vliesgevelwoningen in Opwierde-Zuid in Appingedam hebben aannemer Van Wijnen gekozen om hun nieuwe aardbevingsbestendige woningen te bouwen. Notaris Huitsing uit Middelstum opende dinsdag de stembussen, waarna onder toeziend oog van een aantal bewoners de stemmen officieel werden geteld.
Lees meer over
Appingedam

De keuze voor Van Wijnen is het resultaat van een beoordeling door de eigenaren van 163 vliesgevelwoningen en de betrokken partijen. Zij hebben de deelnemende aannemers gewaardeerd op bewonersparticipatie, beeld en kwaliteit en technische aspecten. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga van de gemeente Appingedam: "Van Wijnen is een gerenommeerde aannemer. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij samen met de bewoners een mooi resultaat zullen behalen."

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en Centrum Veilig Wonen (CVW) gaan nu in gesprek met de gekozen aannemer om tot de ondertekening van een contract te komen. Naar verwachting wordt dit contract binnen een paar weken getekend. Daarna gaan KAW architecten en Van Wijnen aan de slag met het ontwerpen van de nieuwe woningen.

Beoordeling

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni presenteerden twee aannemers in het ASWA-gebouw in Appingedam hun schetsontwerpen en plannen van aanpak. De huiseigenaren hebben daarna hun keuze kenbaar gemaakt door een stemformulier in te leveren in een gesloten stembus in het ASWA-gebouw in Appingedam.

Naast de eigenaren heeft ook een beoordelingscommissie van gemeente Appingedam, NCG en CVW de aannemers beoordeeld. Zij zijn verantwoordelijk voor het toetsen van de plannen aan geldende wet- en regelgeving en het gemeentelijke beeldkwaliteitsplan. De beoordelingscommissie kijkt daarnaast naar de beschikbare capaciteit en kredietwaardigheid van de aannemer.

Nieuws

menu