Duizend chocoladerepen voor Appingedammers in actieweek tegen de eenzaamheid

De actie tijdens de week tegen de eenzaamheid. Foto: ASWA-Welzijn

Tijdens de landelijke week ‘Tegen de Eenzaamheid’ heeft ASWA-Welzijn met stagiaires van het Noorderpoort Appingedam en Groningen chocoladerepen uitgedeeld aan en gesprekken gevoerd met duizend inwoners van Appingedam.

De landelijke week tegen de eenzaamheid was van 30 september tot en met 7 oktober. En hoewel er dit jaar geen groepsbijeenkomsten konden worden georganiseerd, vond ASWA-Welzijn in Appingedam toch een manier om met mensen het gesprek aan te gaan.

Visnetjes en chocolade

Met stagiaires van het Noorderpoort Appingedam en Groningen heeft de organisatie in de verschillende wijken bij in totaal 1.000 Damsters aangebeld voor een gesprekje en om een chocoladereep weg te geven. De reep werd aangeboden namens de ‘Damster Coaltitie tegen Eenzaamheid’ en met een schepnetje aan de mensen overhandigd. Zo kon de anderhalve meter afstand gewaarborgd blijven.

Volgens de organisatie zijn er bij de voordeur veel goede en waardevolle gesprekken gevoerd. Er is gesproken met mensen die eenzaam zijn, er zijn mensen aan het denken gezet over het thema eenzaamheid en mensen gestimuleerd om met de reep bij iemand langs te gaan die een bezoekje kan gebruiken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
menu