Eerste bewoners Opwierde-Zuid in Appingedam krijgen sleutels nieuwe aardgasvrije woningen

De eerste bewoners kregen woensdag de sleutels van hun nieuwe huis. Foto: Ronny Benjamins

In Opwierde-Zuid in Appingedam zijn de eerste 11 van in totaal 184 nieuw te bouwen huizen opgeleverd. De bewoners kregen woensdag de sleutel van hun nieuwe woning.
Lees meer over
Appingedam

In het kader van het versterkingsprogramma worden duurzame, aardgasvrije en aardbevingsbestendige woningen gebouwd in Opwierde-Zuid. De woningen worden zeer goed geïsoleerd en krijgen allemaal een warmtepomp om de woning te verwarmen.

Sloop 233 woningen

De sloop van in totaal 233 niet-aardbevingsbestendige startte in januari van dit jaar. De bouw wordt in fasen uitgevoerd. Nu zijn 11 woningen opgeleverd. Eind dit jaar komen daar ongeveer 30 bij. Begin 2021 zijn er weer ongeveer 30 woningen gereed.

De planning is dat de werkzaamheden eind 2021 worden afgerond.

Nieuwe inrichting van de wijk

Opwierde-Zuid wordt helemaal opnieuw ingericht. Er is gekozen voor een ruimere opzet van de wijk met meer ruimte voor groen, waterpartijen en parkeren. Daarom komen er 49 woningen minder terug in de wijk; 184 in plaats van 233. Dit aantal woningen is ter compensatie teruggebouwd aan de Focco Ukenalaan, Patrimoniumstraat en de Opwierderweg.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Woongroep Marenland en Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Bouwgroep Dijkstra Draisma is verantwoordelijk voor de sloop van de huidige woningen en het bouwen van de nieuwe woningen.

Nieuws

menu