Eerste fase woningbouw op terrein voormalige kartonfabriek De Eendracht in Appingedam afgetrapt. Nog dit jaar worden tien tiny houses geplaatst

Vanaf links Gerke Brouwer van Woongroep Marenland, wethoueder Annalies Usmany-Dallinga en directeur Laura Broekhuizen van Groninger Huis bij de start van de eerste fase van de woningbouw op de Eendrachtlocatie. Foto: Eigen foto

Met het plaatsen van een bouwbord is vrijdag de eerste fase van woningbouw op het terrein van de voormalige kartonfabriek De Eendracht in Appingedam afgetrapt.

Op de in 2008 door de gemeente Appingedam aangekochte Eendrachtlocatie worden tot het jaar 2030 naar schatting tweehonderd woningen gebouwd. Dit gebeurt in fases. In de vrijdag afgetrapte eerste fase worden 54 woningen gebouwd en 10 tiny houses geplaatst in het gebied grenzend aan de bestaande woningen aan de Woldweg.

Twaalf sociale huurwoningen en dertig koopwoningen

Woonstichting Groninger Huis en woningbouwcorporatie Woongroep Marenland zijn elk verantwoordelijk voor de bouw van twaalf sociale huurwoningen.

De resterende dertig koopwoningen - twee-onder-een-kapwoningen en mogelijk enkele vrijstaande woningen worden projectmatig ontwikkeld door Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam en Geveke Bouw uit Eelde.

Tien tiny houses

Groninger Huis plaatst nog dit jaar tien tiny houses op het terrein. Deze kleine, maar volwaardige woningen zij geschikt voor één- of tweepersoons huishoudens.

De verwachting is dat in de eerste helft van 2021 kan worden begonnen met de bouw van de woningen. Voor het zover is moet de grond bouwrijp gemaakt worden; na het verwijderen van puinresten en verontreiniging wordt het terrein geëgaliseerd, waarna riolering, kabels, leidingen en een bouw-weg worden aangelegd.

Zie hier een filmpje van de gemeente Appingedam:

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
menu