Gemeente Appingedam biedt corona-compensatieregeling voor (kleine) culturele organisaties

Museum Møhlman Appingedam. Foto: Archief DvhN.

Appingedam gaat de kleine culturele organisaties die haar gemeente rijk is helpen met een tijdelijke compensatieregeling. ,,Wij vinden het erg belangrijk dat onze culturele organisaties blijven bestaan.”

De culturele sector speelt een belangrijk rol in de gemeente Appingedam, zo schrijft de gemeente in een persbericht. ,,Op zichzelf maar ook voor de lokale economie, sociale cohesie en voor het welzijn van inwoners.”

Geen inkomen

Door uitblijvende optredens en concerten hebben veel kleine culturele (evenementen)organisaties en amateurkunstverenigingen weinig inkomsten, terwijl de meeste lasten wel door blijven lopen. Appingedam zal daarom een deel van de rijksmiddelen die gemeenten krijgen om ‘de lokale culturele infrastructuur te ondersteunen’ gebruiken om dit gebrek aan inkomen te compenseren.

‘Sector maakt het leven mooier’

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga: ,,Wij vinden het erg belangrijk dat onze culturele organisaties blijven bestaan. Ze vormen een belangrijk deel van onze identiteit en spelen ook voor de lokale economie een belangrijke rol. Het is een sector die het leven mooier maakt, verbindt en verrast.”

Tot en met 31 december

Organisaties moeten zich melden om gebruik te kunnen maken van de compensatieregeling. Een aanvraag indienen kan hier tot en met 31 december van dit jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
menu