Gemeente Appingedam roept hulp in van inwoners voor afscheidskunstwerk

Foto: DVHN Archief Foto: Huisman Media

Op 1 januari 2021 gaat de gemeente Appingedam op in de nieuwe gemeente Eemsdelta. Om de inwoners een blijvend aandenken aan de gemeente Appingedam te geven, wil het gemeentebestuur een blijvend kunstwerk aanbieden. In de realisatie daarvan roept de gemeente de hulp in van de inwoners.
Lees meer over
Appingedam

Vormgever Siebe Kuipers van Pentapark heeft een ontwerp voor het kunstwerk gemaakt. De rijksmonumentale reclamezuil aan het Koningsplein diende als inspiratie. Hiervan wordt een replica gemaakt waarop het historische en maatschappelijke verhaal van Appingedam wordt uitgebeeld in honderden tegeltjes.

Tegeltjes met herinneringen

Wat er precies op deze tegeltjes komt te staan, is nog niet bekend. Een gedeelte wordt aangeleverd door mensen met historische kennis zoals de gemeentearchivaris, een stadsgids en de directeur van Museum Stad Appingedam. Een ander gedeelte moet worden aangeleverd door de inwoners. De gemeente Appingedam verzoekt inwoners om ideeën voor de tegeltjes in te dienen. ‘We zijn benieuwd waar de inwoners speciale herinneringen aan hebben en wat niet mag ontbreken op het kunstwerk. We hopen op veel input zodat het een kunstwerk wordt van iedereen,’ aldus wethouder Annalies Usmany-Dallinga.

Waar kunnen de ideeën heen?

Onderwerpen kunnen gemaild worden tot 4 mei naar kunstwerk@appingedam.nl. Een briefje in de brievenbus van het Stadskantoor of een brief opsturen naar de gemeente kan ook.

Nieuws

Meest gelezen

menu