Welke gemeente wint de BNG Bank Erfgoedprijs, Appingedam of Noordenveld? Er kan nu gestemd worden

Hangende keukens in Appingedam, dat per 1 januari 2021 samen met Delfzijl en Loppersum is gefuseerd tot de gemeente Eemsdelta. Foto: Eigen foto

De vreugde over de winst van Winsum als mooiste dorp van het land is nog niet verstomd, of alweer een Groningse gemeente maakt kans op een prijs. De gemeente Appingedam is genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs.

Er zijn nog vier gemeenten voor deze titel, waar een geldbedrag van 25.000 euro aan gekoppeld is, in de race. De concurrentie van Appingedam ligt in Noord-Drenthe want ook de gemenete Noordenveld behoort tot de kanshebbers.

Door coronoacrisis kan er weer gestemd worden voor de publieksprijs

Behalve een juryprijs wordt een publieksprijs verdeeld. De virtuele stembussen waren enkele maanden gesloten, maar er kan nu weer gestemd worden; tot en met 21 september 12.00 uur. De eerder uitgebrachte stemmen blijven geldig. Stemmen kan hier .

Nominatie bekend sinds eind vorig jaar

De gemeente Appingedam werd eind vorig jaar genomineerd voor de 2020. In april zou duidelijk worden of ze als eerste Groningse gemeente, met deze prijs - aan de haal zou gaan. De coronacrisis gooide echter roet in het eten.

 Het bleek uitstel, geen afstel. De uitslag wordt 23 september bekendgemaakt. De uitslag wordt woensdag 23 september bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in Rheden, de winnende gemeente van vorig jaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu