Gratis fruitboom of Gelderse roos? GroenLinks Eemsdelta geeft in totaal 1500 bomen weg

De Gelderse roos kan 3 meter hoog worden, maar kan ook klein gesnoeid worden. Foto: Pixabay

GroenLinks Eemsdelta verdeelt 1500 (gratis) bomen onder de inwoners van Appingedam, Loppersum en Delfzijl, de gemeenten die 1 januari samensmelten in de nieuwe gemeente Eemsdelta.

GroenLinks Eemsdelta deelt in het weekend van 14 en 15 november vijfhonderd Gelderse rozen - ook bekend als sneeuwballen - uit aan inwoners van de toekomstige gemeente Eemsdelta.

Verder kunnen duizend huishoudens uit de huidige gemeenten Appingedam, Loppersum en Delfzijl zich inschrijven voor een gratis fruitboom; de fruitbomen kunnen worden afgehaald, zodra de natuur daar klaar voor is (medio december)

Groenere gemeente met schone lucht

Met de weggeefactie wil GroenLinks mensen in Eemsdelta de kans geven om bij te dragen aan een groenere gemeente met schone lucht en verkoeling door bomen.

‘Voor de fruitbomen is 3 vierkante meter al voldoende en er zouden komende zomer al vruchten aan kunnen komen’, stelt Anika van Leeuwen, een van de drie lijsttrekkers van GroenLinks Eemsdelta, in een persbericht.

‘De Gelderse rozen kunnen tot wel 3 meter hoog worden, maar kunnen ook klein gesnoeid worden. Zo kunnen ze ook in kleine tuintjes voor meer biodiversiteit zorgen.’

4000 gratis perenbomen in Groningen

GroenLinks Eemsdelta werkt voor de weggeefactie samen met MeerBomen.nu. ‘We hebben dezelfde wensen: een groenere omgeving die klimaatbestendig is en CO2 opvangt en vasthoudt’, weet Tsjeard Hofstra van MeerBomen.nu. ‘We hebben in augustus al 4000 perenbomen weggegeven in de gemeente Groningen, maar veel mensen uit Appingedam, Loppersum en Delfzijl grepen mis.’

Belangstellenden kunnen zich online aanmelden voor een boom.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
menu