Motie Lokaal Belang Eemsdelta: financiële problemen aanleg zuidelijke ringweg niet oplossen ten koste van verdubbeling N33

De N33 richting Siddeburen. Foto: Archief DVHN

De overschrijding van de kosten voor de aanleg van de zuidelijke ringweg in Groningen mag geen reden zijn om de verdubbeling van de N33 Midden (Zuidbroek - Appingedam) uit te stellen dan wel af te blazen. Dat stelt de fractie van Lokaal Belang Eemsdelta in de gemeenteraad van Appingedam.

Zij dient in de gemeenteraadsvergadering van 30 september een motie in over de financiering van de verdubbeling van de N33 Midden. Dit naar aanleiding van berichtgeving in de media over het dekken van deze kosten uit het compensatiepakket van de Zuiderzeelijn-gelden.

Een groot deel van het budget voor de verdubbeling van de N33 komt uit dit zogeheten Regiospecifiek Project Zuiderzeelijn.

‘Grootste belang voor de nieuwe gemeente Eemsdelta’

Volgens fractievoorzitter Iwan Poucki is de verdubbeling van de N33 ‘van het grootste belang voor de nieuwe gemeente Eemsdelta, wil je de economische ontwikkeling stimuleren’.

‘Wij zijn er al jaren mee bezig, het tracé is bekend, er zijn duidelijke afspraken met Rijkswaterstaat en de provincie gemaakt en het is niet acceptabel dat dit project nu niet doorgaat omdat de financiering van een ander project, de Ring Zuid in Groningen, in financiële problemen is gekomen’, stelt Poucki in een persbericht.

‘Groningen Seaports heeft diverse investeringen op stapel staan, die in gevaar komen als de verdubbeling zou worden afgeblazen.’

Zijn partij vindt aanvullend dat er een aquaduct onder het Eemskanaal moet komen. Poucki: ‘Juist om de economische groei te stimuleren.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Appingedam
De nieuwe zuidelijke ringweg
menu