Nog steeds veel meer WW-uitkeringen in Groningen dan jaar geleden (maar het verschil is minder groot dan in eerste maanden na corona-uitbraak)

Foto: Archief DvhN

Het aantal inwoners van de provincie Groningen met een WW-uitkering is in de maand augustus opnieuw licht afgenomen. In juli was ook al sprake van een lichte afname. Ten opzichte van een jaar geleden werden echter veel meer meer uitkeringen verstrekt.
Lees meer over
Appingedam
Delfzijl
Het Hogeland
Loppersum
Midden-Groningen
Oldambt
Pekela
Stad
Stadskanaal
Veendam
Westerkwartier
Westerwolde

Dat meldt uitkeringsinstantie UWV.

Ten opzichte van augustus 2019 zijn dit jaar in augustus 19,5 procent (1577) meer WW-uitkeringen verstrekt in de provincie Groningen. Het UWV schrijft dit toe aan de stijging van de WW in de eerste maanden na de corona-uitbraak.

In de maanden maart tot en met mei verloren vooral veel jongeren met een uitzendcontract, oproepcontract of tijdelijk contract hun baan. Zij vinden nu weer vaker werk.

Het verschil met vorig jaar was in augustus dan ook minder groot dan in de maanden mei, juni en juli.

(Tekst leest door onder de tabel)


5 procent minder in augustus

In totaal werden in augustus 9644 WW-uitkeringen verstrekt in de provincie Groningen. Daarmee daalde het aantal uitkeringen in juli met 5 procent (504 uitkeringen).

Die daling was in vrijwel alle sectoren waarneembaar, met uitzondering van het onderwijs. Veel leraren met tijdelijke contracten vinden doorgaans pas na de zomervakantie weer werk.

Vanuit de uitzendbranche en horeca nam het aantal WW-uitkeringen het sterkst af ten opzichte van een maand daarvoor.

Nieuws

Meest gelezen

menu