'Ook in Appingedam zijn te veel mensen eenzaam': gemeente Appingedam en ASWA-Welzijn komen met jubileumuitgave 'Samen sterk tegen eenzaamheid'

De overhandiging van het eerste exemplaar van 'Samen sterk tegen eenzaamheid'. Links directeur Nynke Walstra van ASWA-Welzijn en rechts wethouder Annalies Usmany-Dallinga. Foto: gemeente Appingedam.

Met de uitgave van het jubileumboekje ‘Samen sterk tegen Eenzaamheid’ besteden ASWA-Welzijn en de gemeente Appingedam extra aandacht aan eenzaamheid.
Lees meer over
Appingedam

In het boekje staat een overzicht van de projecten en activiteiten die ASWA-Welzijn en de gemeente Appingedam de afgelopen vijf jaren hebben ingezet om eenzaamheid tegen te gaan. Daarnaast bevat het boekje bijzondere verhalen van deelnemers.

Vanaf woensdag wordt het boekje huis-aan-huis verspreid in de gemeente Appingedam.

Damster coalitie tegen Eenzaamheid

,,Eenzaamheid kan ons allemaal overkomen, van jong tot oud. Van eenzaamheid kan je ziek worden. Ook in Appingedam zijn te veel mensen eenzaam. Daar moeten we samen wat aan doen.” Deze tekst in het manifest van de Damster coalitie tegen Eenzaamheid is inmiddels door 84 organisaties ondertekend. Ze verplichten zich in te spannen om eenzaamheid, van jong tot oud, aan te pakken.

Wethouder Annalies-Usmany is trots op het resultaat: ,,We hebben de afgelopen jaren samen met alle organisaties grote stappen gezet. Er zijn vele activiteiten, workshops, telefonische hulplijnen en hulpacties. Daarmee is er morgen niet meteen een andere wereld. Maar als een aantal mensen zich beter voelt door het programma, dan is dat winst!”

‘Geen papieren tijger’

Sociaal gerontoloog en adviseur bij het landelijke programma Eén tegen Eenzaamheid van het ministerie van VWS Willie Oldengarm is onder de indruk. ,,Appingedam is de andere gemeenten ver vooruit. De handtekening die de organisaties in 2017 onder het manifest hebben gezet, is geen papieren tijger gebleken.”

Nieuws

Meest gelezen

menu