Opvallende toename van lichte aardbevingen in Groningen

De toename aan lichte aardbevingen veroorzaakt scheuren.

Het aantal lichte aardbevingen in de provincie Groningen is de afgelopen dagen flink toegenomen. Gisteravond schudde de grond bij Krewerd met een kracht van 2,3; gevolgd door twee lichtere bevingen bij opnieuw Krewerd en Thesinge.
Lees meer over
Appingedam
Delfzijl
Het Hogeland
Loppersum
Midden-Groningen
Oldambt
Pekela
Stad
Stadskanaal
Veendam
Westerkwartier
Westerwolde

Daarmee komt het totaal aantal bevingen deze maand op acht. Ook op 17 maart vonden drie aardbevingen plaats. Toen lagen de epicentra bij Appingedam (0,8), Garsthuizen (1,4) en Froombosch (1,8).

Veiligheidsraad: bij zware aardbeving coronarichtlijnen volgen

De Veiligheidsregio Groningen krijgt veel vragen binnen van bezorgde inwoners in het aardbevingsgebied over opvang bij een zwaardere beving, in relatie tot de uitbraak van het coronavirus. ,,Voorop staat dat bij opvang wordt voldaan aan de richtlijnen die gelden voor het bestrijden van het coronavirus’’, schrijft zij op haar website.

,,Hoe de opvang wordt geregeld, is afhankelijk van de situatie en het is maatwerk per dorp. Belangrijk is in ieder geval om ook dan de aanwijzingen van onze hulpverleners te volgen.’’

,,Geen reden tot extra zorg’’

Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) stelt tegenover de NOS dat de toename aan het aantal bevingen ‘geen reden is tot extra zorg’. Wel houdt het SodM de aardbevingen goed in de gaten.

De toename aan bevingen leidde nog niet tot een toename aan meldingen bij het schadeloket voor gedupeerden (TCMG). De afgelopen week kwamen 518 meldingen binnen. Vanwege de coronacrisis neemt het TCMG voorlopig geen schade op, wat mogelijk verklaart waarom Groningers in mindere mate contact zoeken.Nieuws

menu